Drulleförsäkring – ett viktigt tillägg till din hemförsäkring

När det kommer till att skydda ditt hem och dina värdefulla tillhörigheter är en hemförsäkring grunden. Men ibland räcker inte standardskyddet, och här kommer drulleförsäkring in i bilden. Drulleförsäkring är ett tillägg som du kan lägga till din vanliga hemförsäkring för att täcka olyckor och skador som inte täcks av den grundläggande försäkringen. I den här artikeln kommer vi att utforska vad drulleförsäkring innebär och varför det kan vara en bra idé att ha en.

Vad är drulleförsäkring?

Drulleförsäkring, även känd som allriskförsäkring, är en extra försäkring som du kan lägga till din hemförsäkring. Detta skydd täcker skador på saker du äger som orsakats av olyckor i ditt dagliga liv, exempelvis om du spiller kaffe på din laptop eller tappar din mobiltelefon i golvet.

Skador som en drulleförsäkring oftast täcker

En drulleförsäkring täcker en rad olika typer av olyckor och skador som en vanlig hemförsäkring oftast inte täcker. Här är några exempel:

  1. Skador på elektronik: Om du spiller kaffe på din laptop eller tappar din mobiltelefon i golvet kan en drulleförsäkring täcka kostnaderna för reparation eller ersättning.
  2. Skador på glas och porslin: Om du tappar en vas eller krossar ett fönster kan drulleförsäkringen komma till undsättning.
  3. Skador på glasögon: Exempelvis om du råkar sätta dig på dina glasögon så hjälper drulleförsäkringen dig.

Kom ihåg att försäkringen enbart täcker plötsliga och oförutsedda skador. Alltså får du exempelvis inte ersättning om din telefon helt enkelt slutar fungera.

en tappad telefon som ersätts av drulleförsäkring

Varför är drulleförsäkring viktigt?

En drulleförsäkring kan ge dig extra trygghet och skydda dig från oväntade kostnader. Till exempel, om din mobiltelefon skadas av ett fall och du inte har en drulleförsäkring, kommer du att behöva betala hela kostnaden för att reparera eller ersätta den. Om du däremot har en drulleförsäkring kommer din försäkring att täcka kostnaderna (minus eventuell självrisk).

Drulleförsäkring ingår alltid med Hedvig

Ett exempel på ett försäkringsbolag som alltid inkluderar drulleförsäkring i sin hemförsäkring är Hedvig. Med Hedvigs hemförsäkring får du inte bara skydd för din bostad och dina ägodelar, men också inkluderat skydd för olyckor genom drulleförsäkringen.

Sammanfattning

Att ha en drulleförsäkring kan ge extra trygghet och skydda dig från oväntade kostnader. Oavsett om det är genom en separat försäkringsplan eller som en del av en allmän hemförsäkring, som med Hedvig, kan detta extra skydd vara en klok investering. Tänk på att alltid göra din forskning och jämföra olika alternativ innan du tecknar en försäkring.