Hedvig hemförsäkring

hedvig hemförsäkring student

Betyg: ★★★★★

Pris: Från 49 kr / månad

Hedvig är vår favorit! Från start har Hedvig haft fokus på att erbjuda en enklare försäkring som är lätt att förstå samt prisvärd. De har med sina låga priser och goda kundservice snabbt tagit en självklar plats på den svenska marknaden för hemförsäkringar. Sedan starten 2017 har Hedvig utökat sin verksamhet och idag har de flera hundratusentals kunder i Sverige. Ett bra val, tycker vi!

Fördelar och nackdelar med Hedvig hemförsäkring

Fördelar

 • Konkurrenskraftigt pris och rabatt för studenter (från 49kr / månad)
 • Skadeärenden handläggs snabbt via deras app
 • Drulleförsäkring ingår utan extra kostnad
 • Flera skräddarsydda hemförsäkringar beroende på dina boendeförhållanden
 • Lättillgänglig kundsupport
 • Delar av överskottet går till välgörenhet

Nackdelar

 • Om du inte vill använda appen eller hemsidan så är det en nackdel att Hedvigs telefontider är lite begränsade.

Stor andel nöjda kunder

Enligt oberoende bedömare ligger Hedvig mycket bra till när det gäller kundnöjdhet. Deras höga betyg på Trustpilot är också en indikation på att många som väljer att teckna en hemförsäkring hos Hedvig är väldigt nöjda med den.

Hedvig är ett digitalt försäkringsbolag

Hedvig är ett helt digitalt försäkringsbolag. Det innebär att du kan sköta dina försäkringsärenden med hjälp av en app istället för att skicka in papper när du vill ha pengar. Det betyder att Hedvig kan hantera skadeärenden väldigt snabbt, vilket är skönt att veta om du skulle råka ut för något och vara i behov av pengar direkt. 

hedvig hemförsäkring app
Exempel på hur du rapporterar en skada via Hedvigs smidiga app.

Drulle ingår alltid

Drulleförsäkring med en grundsjälvrisk på 1 500 kronor ingår utan kostnad i alla Hedvigs hemförsäkringar. Observera att vissa skador innebär att du får betala en högre självrisk, det gäller till exempel skador på ett våtrum. Då det är 3 000 kronor som gäller. Du kan inte välja att betala en högre eller lägre grundsjälvrisk för att påverka din månadskostnad för din Hedvig hemförsäkring. Det är en möjlighet som många andra försäkringsbolag erbjuder.

Olycksfallsförsäkring kan läggas till. Utöver det är Hedvigs hemförsäkringar lättöverskådliga. Andra försäkringsbolag ger dig ofta större möjlighet att skräddarsy din hemförsäkring, men det kan också vara rätt skönt att det är mer rakt på sak hos Hedvig.

Vi rekommenderar att du går igenom vilket skydd en viss försäkring ger dig. Det presenteras tydligt av Hedvig. Ett par saker skiljer dem från de flesta andra försäkringsbolag. En av dem är att du får ersättning om du blir bestulen på skönhetsprodukter, Hedvig säger att de är först med detta i Sverige.

Fyra olika hemförsäkringar

Hos Hedvig är hemförsäkring en kategori som kan innebära olika saker, beroende på vad för typ av hem du har. Förutom olycksfallsförsäkring så erbjuder Hedvig inga andra försäkringar, så man kan säga att de specialiserat sig på detta. Hedvig erbjuder följande hemförsäkringar:

 • Hemförsäkring student
 • Hyresrätt
 • Bostadsrätt
 • Hus & villa

Hemförsäkring student

Hedvig hemförsäkring student är en mycket billig försäkring och den är utan bindningstid. Det innebär att Hedvig hemförsäkring student är väl anpassad för tillvaron som just student. Många studenter byter bostad med kort varsel och en hemförsäkring med bindningstid är inte ett alternativ. Även om priset är lågt så ger denna variant av Hedvig hemförsäkring ett bra skydd om du till exempel blir sjuk när du reser, drabbas av inbrott eller om du råkar ut för en vattenläcka. Man skulle kunna säga att en Hedvig hemförsäkring fungerar som en vanlig hemförsäkring, men med en generös studentrabatt. Läs mer och teckna här.

Hyresrätt

Hedvigs hemförsäkring för hyresrätt är en intressant försäkring som inte direkt har någon motsvarighet hos andra försäkringsbolag. Den gäller dig som hyr en bostad, som bor i andra hand eller som bor inneboende hos någon. I det senare fallet ska värden ha en försäkring som täcker mycket av det du kan råka ut för, men en Hedvig hemförsäkring hyresrätt ger ett kompletterande skydd som kan vara värt mycket. Försäkringen kan också innebära att du får hjälp om du skulle hamna i en tvist med din hyresvärd. Du får också ut ersättning om något händer med till exempel dina vitvaror, din mobiltelefon eller cykel. Läs mer och teckna här.

Bostadsrätt

Hedvigs hemförsäkring bostadsrätt är skräddarsydd för dig som äger en lägenhet i en bostadsrättsförening. Precis som när det gäller de flesta hemförsäkringar har du rätt till ersättning vid till exempel stöld, skadegörelse, ansvarsskydd och rättsskydd. Skador på fast inredning som golv och handfat täcks också av denna försäkring. Ansvaret för vissa skador du kan drabbas av som ägare av en bostadsrätt ligger hos föreningen och är inget du betalar för när du tecknar en Hedvig hemförsäkring bostadsrätt. Läs mer och teckna här.

Hus & villa

Hedvigs hemförsäkring för hus & villa är till för dig som äger ditt eget hus och vill ha ett heltäckande skydd. Försäkringen ger dig rätt till ersättning om något händer på tomten, med själva huset eller med saker som du har inne i huset. Du har även skydd under resor, rättsskydd och rätt till hjälp i många andra situationer med denna typ av hemförsäkring från Hedvig. Läs mer och teckna här.

Priset sätts individuellt

Med Hedvigs hemförsäkringar så sätts priset individuellt. Några av de faktorer som påverkar prissättningen är:

 • Hur många som bor i bostaden
 • Om du har betalningsanmärkningar
 • Var du bor någonstans
 • Hur stor bostaden är
 • Din ålder

Den mest avgörande faktorn är antalet boende i hushållet. För att få en prisuppgift på Hedvigs hemförsäkring så fyller du information i ett formulär på deras hemsida och får svar direkt. Det tar mindre än en minut!

person som tecknar hedvig hemförsäkring i mobilen
Det går snabbt att se sitt pris och teckna Hedvig hemförsäkring direkt i mobilen.

Rabatter

Hedvig hemförsäkring erbjuds som sagt till rabatterat pris om du är student. Utöver det så erbjuder de just nu dessutom 10% rabatt under de första 12 månaderna av din hemförsäkring. Teckna med rabatt här.

Du kan också få ytterligare rabatt genom att värva försäkringstagare åt Hedvig. Din premie sänks med tio kronor i månaden per person du värvar, så länge de har kvar sin försäkring. 

Utmärkt kundsupport

Genom appen kan du komma i kontakt med Hedvigs supportavdelning på vardagar 8.00–22.00, och på helger 10.00–22.00. Du kan även ringa om du föredrar det. Att Hedvig är ett digitalt försäkringsbolag innebär alltså inte att de övergivit traditionella kontaktvägar. 

Hedvig har också stor närvaro på flera sociala plattformar där de svarar på frågor. Om du väljer att maila utlovar de en svarstid på 24 timmar, som mest. Om du hamnar i en besvärlig situation medan du befinner dig utomlands kan du få hjälp dygnet runt via ett nödnummer. 

Hedvig har en tydlig hemsida med lättöverskådlig information om företagets hemförsäkringar och en bra FAQ. Det är alltså inte säkert att du måste ta kontakt för att kunna få hjälp. God personlig service på generösa tider är precis vad man behöver från ett försäkringsbolag. Poängen med en hemförsäkring är ju att du ska kunna få hjälp direkt, när olyckan är framme.

Så kommer du i kontakt med Hedvig

Email: hedvig@hedvig.com 

Skadeanmälan: claims@hedvig.com

Telefon: 010-45 99 200, Måndag–fredag 09.00–16.00

Global assistans: +45 38 48 94 61, 24/7

Besöksadress: Hedvig HQ, Valhallavägen 117 K, 115 31, Stockholm